31 Aralık 2014 Çarşamba

Friendship Bileklik Yapımının Adım Adım Yapılışııııı

Herkesin yapmak isteyip ama bir yerlerde takılıp kaldığı ya da zorlandığı friendship bilekliklerini adım adım birlikte yapmaya ne dersiniz ?
1. İlk olarak google da 'friensihip bracelet patterns' şeklinde görsellerde arama yaparak bir sürü modele ulaşabilirsiniz.Benim seçtiğim bu ;







Malzeme olarak istediğiniz renkte makrome ipleri alarak başlayabilirsiniz.


                  Elinizi korkak alıştırmayın ipleri uzun tutun yoksa yarı yolda bırakabiliyorlar :)

Bir bant ile sabitleyin.



Şu anda daha başındayız ve bu siyah çizgilerdeki gibi ilerleyeceğiz.

1

İlk düğümü( düğüm diyorum ama başta gösterdiğim gibi çift düğüm) atıyoruz.


2

3

4

5

6

7

8

9


10


11

12

13

14

Son Hali ;




Sorularınız olursa sorularınızı ve tabiki yorumlarınızı bekliyorum :))



30 yorum:

  1. Paylaşım için teşekkürler çok zor gibi görünüyor aslında ama resimdeki örneğe göre gidilirse kolay bir şekilde yapılabilir gibi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen adım adım takip edilerek yapıldığında çok rahat bir şekilde yapılabilir :)

      Sil
  2. Güzel bir el emeği. bloğunuzu masal yıldızının rehberinden buldum. Benimde bir tarif bloğum var.
    http://renklipastasepeti1.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok yararlı bir etkinlik oldu.. blogunuzu ziyaret etmek isterim :)

      Sil
  3. zor görünüyor baya bir emek istiyor :) başarılarınızın devamını dilerim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eliniz alıştıktan sonra pek zorlanmıyorsunuz ama ilk başlayanlara biraz zor oluyor..Teşekkür ederim :)

      Sil
  4. İlgi ve dikkat isteyen bir paylaşım olmuş. Gerçekten sizi tebrik etmek istiyorum. Bana da beklerim. http://mutfakhazinem.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim :) hemen geliyorum..

      Sil
  5. merhaba çok güzel paylaşımlar içeren yeni bir blog keşfetmenin mutluluğuyla takipteyim.sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. böyle düşünmenize çook sevindim çok teşekkürler :)

      Sil
  6. Takipteyim beğeneceğiniz bloguma sizi de beklerim. Saygılarımla. http://ciziyorumdikiyorum.blogspot.com.tr . Facebookta da https://www.facebook.com/pages/Tasar%C4%B1mda-Nilg%C3%BCn-%C3%96zen-Ayd%C4%B1n/802433419804021

    YanıtlaSil
  7. Selamlar blogunuza bayıldımm :)
    Ve blogunuzu takip etmeye başladım. Bende bloguma beklerim sizi :)
    http://mylittlemascara.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  8. çok sağol :) tabikii :)

    YanıtlaSil
  9. fazla desen yapmayı beceremiyorum bir düz birde kalp bilyorum şimdilik yapması çok zevkli ki blog keşif etkinliğinden geldim banada beklerim sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kolay ama güzel modellerle başlamışsınız.anlatımdan takip ederek geliştirebilirsiniz daha da kendinizi.tabiki severek gelirim :)

      Sil
  10. Merhaba :) Bloğunuza pembemakyajçantam'ın blog keşif etkinliğinden ulaştım ve takibe aldım. Benim bloğuma da beklerim. Sevgiler :)
    bakimliginepig.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  11. Ellerinize sağlıkk :) BEnde bloğuma beklerim :)

    YanıtlaSil
  12. Merhabalar bloğunuzu blog keşif etkinliği sayesinde keşfetme fırsatı buldum :) Çok güzel bir bloğunuz var Takipteyim :)) Bana da beklerim :)))
    http://tasarimkaravani.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler.bende sizin blogunuza uğradım :)

      Sil
  13. Bu bilekliklerin modası hiç geçmiyor, her dönem revaçta. Bu arada bende bloguma beklerim.Sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen hepte kullanışlı illaki döneme ayak uyduruyor,tabiki gelirim :)

      Sil
    2. Kesinlikle öyle, bekliyorum sevgiler :)

      Sil
  14. Ya siz o şablonu kullanarak nasıl yaptınız acaba yani ben o okları tam çözemedim açıklamalı siyah beyaz resim dede gösterilmiş ama çok karışık sanki basit bir dille, rica etsem anlatabilirmisiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabiki yardımcı olurum.ilk olarak siyah beyaz şablondaki oklar gösterildiğinde nasıl düğüm atmanız gerektiğini iyice kavramalısınızki ileride ufak hatalar oluşmasın.daha sonra resimlerin aydınlatılmış kısımlarını tek tek gözüken oklardaki gibi düğümlemeniz.düğümlemeye ilk başladığınızda düğüm şablonundan kontrol ederek gitmenizi tavsiye ederim zaten zamanla eliniz alışacaktır.İnşallah yardımcı olabilmişimdir :)

      Sil
  15. Heryerde görüp çok beğendiğim bir bileklik modeliydi.Paylaşım için tskler.Blog keşfinden takipteyim.Banada beklerim.......pitat1980.blogspot.com

    YanıtlaSil
  16. KADIN VE CHARMLAR BÜTÜNLEŞİNCE ORTAYA ÇIKAN MUHTEŞEM ENERJİ

    Charm, çekicilik, cazibe, tılsım, sihir anlamını taşıyan bir kelimedir. Bileklik, kolye, küpe vb aksesuarlara monte edilen, mana veya anlam ifade eden semboller yada varlıkların küçültülerek takı haline getirilmesidir.

    Avrupa da 2000 li yıllardan itibaren, özellikle çekim yasası ve kuantum fiziği ortaya çıktıktan sonra başlayan farkındalıklar, kişiselleşme, öze dönüş akımı, büyük takı markalarını arayışa itmiş ve charm üretimini başlatmıştır.

    Thomas sabo gibi dünya çapındaki markalar, pandora gibi her saniyede bir ürün satan devlerin bu hale gelmelerindeki en büyük pay charm üretimi ve kadınların buna olan büyük ilgisidir.

    Sawarovski, tifany, chamila vb bütün markalar kadınların gittikçe artan talepleri karşısında devamlı yeni ürünler çıkararak pazardaki paylarını arttırmaya çalışmışlardır. Avrupadan sonra rusya, ukrayna vb bir çok ülke kadınları da bu takıyı keşfetmiş ve özellikle bileklik lere karşı büyük bir talep başlamıştır.

    Charm takı olarak muhteşem olmasının yanında, kadınların kendini, duygularını, isteklerini, farklılıklarını, kendi hikayelerini anlatma da kulladıkları bir alfabe olmuştur.

    Kelimeler gibi bir araya getirilen charmlar, sanki paragraflarıi kitaparı oluşturmuştur.

    Ayrıca semboller toplumsal olarak belli bir anlam taşıdıklarından dolayı, taşıyan da ve gören de o anlamı düşündürmüş olması sebebiyle enerjilerini arttırarak yayarlar ve çekim yasası sebebiylede aynı enerjiyi çekerek büyütürler.

    İşte bu sebepten dolayı charmlar aynı zamanda manevi anlam taşıyan, enerji çeken ve yayan birer tılsım olarak da kullanılmaya başlanmıştır.

    MJSTORE OLARAK BİZ İSE BUNLARA İLAVE OLARAK, ÖZELLİKLE DOĞAL TAŞLARIDA KULLANARAK SEMBOLLER, BURÇLAR, DOĞAL VE ŞİFALI TAŞLAR ÜÇLEMESİ İLE YAYILAN VE ÇEKİLEN ENERJİYİ DAHA POZİTİF VE YOĞUN HALE GETİRMEYİ PLANLAYARAK ÜRÜNLERİMİZİ TASARLAYARAK SİZLERE SUNDUK.

    BU CHARMLAR İÇİNDEN, SİZE EN UYGUNLARINI SEÇİP KENDİ KİŞİLİĞİNİZ VE İSTEKLERİNİZ DOĞRULTUSUNDA TAKILAR, BU DOĞRULTUDA ENERJİ ÇEMBERİ OLUŞTURMANIZ VE SÖK TAK ÖZELLİĞİ SAYESİNDE CHARM KOLEKSİYONUNUZDAN GÜNLÜK HAYATTA ANLIK DUYGULARINIZA GÖRE TEKRAR TEKRAR TASARLAYIP TAKILARINIZI DEĞİŞTİREEBİLMENİZİ SAĞLAYABİLMEYİ AMAÇLADIK.

    İYİ, MUTLU, BAŞARILI, ŞANSLI VE BOLLUK BEREKET İÇİNDE OLMANIZ DİLEĞİYLE.

    YanıtlaSil